Laatst sprak ik Margriet, financieel directeur bij een softwarebedrijf. Ze vertelde dat ze als ze moet presenteren of een belangrijke meeting moet voorzitten geregeld last heeft van spreekspanning. Het bouwt zich soms al dagen op voor de meeting of presentatie. De spanning is het heftigst vlak voor en tijdens de eerste minuten. Daarna neemt het wel wat af. Maar lekker is het nooit. Het ergste vind ik dat ik door die spanning niet goed uit de verf kom en niet de impact heb die ik wil.’

Zichtbaar zijn en presenteren

Het is een misvatting dat met senioriteit in de functie de spanning van spreken voor een groep verdwijnt. Integendeel. Stijgen in senioriteit betekent vaak ook zichtbaarder zijn en meer moeten presenteren of spreken in meetings. Je kunt je niet meer verschuilen, of een ander naar voren schuiven. Je moet het nu zelf doen. Echter die spanning kan je dan steeds meer in de weg gaan zitten.

 

Het is niet zozeer het spreken zelf wat de stress veroorzaakt. Of het niet genoeg weten over het onderwerp waar je over vertelt. Het probleem zit veel meer in het je niet comfortabel voelen in je vel voor een (online) groep.  

Werkervaring is ondergeschikt

De hoeveelheid werkervaring, expertise en kennis die je hebt zijn ondergeschikt bij het spreken voor een groep als je niet hebt geleerd om je comfortabel te voelen met zichtbaar zijn voor een groep. Of die groep nu bestaat uit collega’s, ondergeschikten, teamleden, managers of experts in je vakgebied.

 

Ik heb er zelf ook last van gehad. En in mijn ontdekkingstocht leerde ik dat je ‘jezelf comfortabel voelen voor een groep’, niet kan leren door de traditionele, instrumentele benadering van veel presentatietrainingen. Die focust op de buitenkant: hoe je je handen moet gebruiken, hoe je moet staan, hoe je je stem moet gebruiken, hoe je moet ademhalen, etc.

Werken aan de binnenkant

Waar je aan moet werken is de binnenkant. Niet door psychologisch te graven in ‘hoe is het allemaal zo gekomen’. Maar door het aanleren van een aantal kwaliteiten.

Hier zijn er 4:

1. Presence Leer presence (zijnskwaliteit) te ontwikkelen als je presenteert voor een groep. Het gevolg van die zijnskwaliteit is dat je rust neemt en op een moeiteloze manier contact maakt met je publiek. Daardoor neemt je spanning af en worden je presentaties aansprekender en spontaner.
2. Authenticiteit Leer jezelf toestemming te geven om jezelf te laten zien in plaats van perfect te zijn. Hoe échter je zelf bent voor een groep des te authentieker en meer ontspannen je spreekt. En dat doet ook wat met je overtuigingskracht.
3. Echte verbinding met je toehoorders Leer om de groep te zien als een serie individuen. Laat jezelf aan die individuen zien zodat je een gevoel realiseert van ‘wij doen dit samen’ in plaats van ‘ik sta hier en praat tegen jullie’.
4. Vertrouwen in jezelf – ken je waarde en weet wat je te bieden hebt aan de groep.
Als je je die kwaliteiten eigen maakt ligt er een weg voor je open om als jezelf, met meer gemak, vrij en ontspannen te spreken voor een (online) groep. En worden je presentaties woest aantrekkelijk en overtuigender!

Wil je dit leren en eindelijk vrij en met eigenheid voor een (online) groep kunnen spreken? Neem dan deel aan de live training Authentiek spreken voor publiek.

Pin It on Pinterest