Een van de belangrijkste redenen waarom er weinig gebruik wordt gemaakt van storytelling in organisaties omdat men niet goed weet wat het precies is, wat je eraan hebt en hoe je het kunt toepassen.

Er zijn vaak misvattingen: Storytelling is ingewikkeld, is alleen geschikt voor sprookjes en verhalen of het past niet in de dagelijkse business realiteit. In plaats van storytelling te gebruiken wordt er dan bij presentaties en toespraken teruggegrepen op saaie powerpoint slides.

Storytelling heeft impact

Als je stakeholders (klanten, je team of collega’s) iets wilt laten voelen of, beter nog, wilt laten doen, als resultaat van wat jij zegt dan is storytelling het middel om dat voor elkaar te krijgen.  

De kern van storytelling 

De kern van storytelling gaat over het bewegen van mensen van punt A naar punt B. De uitdaging zit hem in het feit dat je stakeholders iets op moeten geven om van punt A naar punt B te gaan. Bijvoorbeeld tijd, hun zienswijze, geld, de positie die ze hebben, we-hebben-het-altijd-zo-gedaan mindset enzovoort.  

Een verhaal waarmee je stakeholders de kans geeft om te visualiseren wat er voor hen in zit. Waardoor ze voelen hoe het zou kunnen zijn om een ander perspectief te hebben. En als ze een helder en simpel pad zien om daar te komen. Dan zijn ze meer geneigd om ja te zeggen tegen jouw boodschap. Dit is wat storytelling kan doen.

Hier 7 business situaties waarin je storytelling kunt gebruiken voor meer impact.

  1. Sales pitch

Kun je bewijs laten zien van succes? Bijvoorbeeld, kun je inzoomen op een individu wiens leven is verbeterd door het product of de service die je biedt? Hoe was het voor hen? Wat was hun pijn? Waar hadden ze last van? Wat was de transformatie? 

  1. Medewerker bijeenkomst

Storytelling kan helpen om een team te verenigen achter een gezamenlijk doel. Als teamleider, manager of directeur kun je verhalen delen over de impact van jullie werk op de organisatie of daarbuiten, jullie gedeelde waarden of een persoonlijke ervaring die van invloed is geweest op de focus van het bedrijf.

  1. Uitdagende boodschap

Storytelling kan een krachtig middel zijn om lastige of gevoelige informatie te delen. Zoals een herstructurering of een verandering van richting van je bedrijf. Gebruik storytelling om aan te geven wat er gevaar loopt als dit lastige besluit niet wordt genomen. Of gebruik storytelling om te vertellen hoe je tot dit moeilijke besluit bent gekomen.   

  1. Vakexpert

Als je een expert bent in een bepaald vakgebied dan kan storytelling helpen om complexe ideeën in een vorm te gieten die anderen kunnen begrijpen, waar ze warm voor lopen of verder vertellen. Een mooi voorbeeld daarvan zijn TED talks.

  1. Data en cijfers tot leven brengen

Dit is vooral een uitdaging voor vakspecialisten. Ze presenteren vaak een grote hoeveelheid informatie en data, tot in detail. De realiteit is dat mensen een emotionele verbinding nodig hebben om een boodschap echt tot zich te nemen.

Herken je dit:

  • Vertrouwen op (veel) data om geloofwaardig te klinken?
  • Proberen om data tot leven te brengen door infographics en grafieken in plaats van verhalen?
  • Worstelen om bij je stakeholders een gevoel van urgency te creëren – waarom is dit juist nu belangrijk?
  • Je publiek is je presentatie snel vergeten?

Als je data tot leven brengt met storytelling zul je veel meer impact hebben.

Feiten en cijfers worden 20 keer beter onthouden als ze onderdeel zijn van een verhaalJerome Bruner, Psycholoog, Professor Harvard Universiteit

  1. Leiderschap

Hoe je communiceert definieert je succes als leider. Storytelling vaardigheden gaan hand in hand met je vermogen om teams, stakeholders etc. te inspireren en verbinden. Wat is jouw persoonlijke verhaal? Welke lessen heb je geleerd en wat heb je ontdekt? Wie veranderende jouw perspectief en hoe heeft dat impact gehad op je visie, je leven, je werk? Wat houdt jou s’nachts wakker of waar spring je s’morgens voor uit bed? En waarom is dit relevant voor de mensen om je heen? Deze toespraak over de rol van techniek in het onderwijs door Microsoft CEO Satya Nadella, laat zien hoe leiders hun inzet kunnen verhogen door storytelling.

Pin It on Pinterest