Inspirerend Spreken Programma 

Ontwikkel je in 6 maanden tot een inspirerend, authentiek en impactvol spreker! 

 

Start programma: februari 2023 

Heb jij een diepgewortelde wens om succesvol te kunnen spreken voor publiek? Wil jij een publiek (groot of klein, binnen je organisatie of daarbuiten, online of offline) kunnen inspireren en aanzetten tot verandering met jouw verhaal of boodschap?

Dan is dit programma iets voor jou!

7 kwaliteiten van inspirerend spreken voor publiek

Dit programma is speciaal samengesteld om je te helpen ontwikkelen tot een inspirerend en impactvol spreker. Gedurende 6 maanden ontwikkel je de 7 kwaliteiten van Inspirerend Spreken. Je krijgt de training, coaching, persoonlijke feedback en praktische ondersteuning die nodig is om met jouw presentatie of speech de harten en hoofden van je publiek te veroveren.

Je ontwikkelt je stage presence,  je ontdekt en ontwikkelt je spreekkracht, je leert hoe je connectie hebt met je publiek, je werkt aan je rust en zelfvertrouwen voor een groep. Ook leer je hoe je een overtuigende verhaallijn neerzet en je ontwikkelt originaliteit en durf.

Het is een volledig en intensief programma gericht op zowel jou als persoon voor een publiek als ook de inhoud van je verhaal.

Jouw reis naar Inspirerend spreken voor publiek

Je gaat aan de slag met maximaal 6 tot 8 deelnemers. Je oefent veel en krijgt voortdurend feedback om je ontwikkeling te versnellen.

Je gaat op zoek naar jouw verhaal en jouw boodschap en je gaat leren hoe je deze verpakt en goed overbrengt. Je leert hoe je een feilloze inhoud neerzet, hoe je memorabele momenten creeert voor je publiek, hoe je jouw unieke spreekstijl nog meer impact geeft.

Je leert editen, storytellen en de kunst van krachtige verhaalstructuren. En nog veel meer! Je groeit stap voor stap. We bouwen vertrouwen en kwaliteit van binnenuit op. Het programma sluit je af met een inspirerende talk voor een live publiek!

Wat ga je leren in dit programma?

Iedere maand staat 1 van de kwaliteiten van Inspirerend Spreken centraal. Tijdens de trainingsdag ga je vooral praktisch aan de slag om je die kwaliteit eigen te maken. In de weken na de training ga je die kwaliteit verder ontwikkelen door verschillende opdrachten, online groepcoachsessies, 1op1 coachsessie, podcasts, oefening en feedback. Aan het eind van de 6 maanden heb je het zelfvertrouwen en de kwaliteiten in huis en sta je te popelen om je publiek te inspireren met jouw verhaal tijdens het live sprekersgala.

Maand 0 - Bewustzijn

Je leert hoe je je lichaamstaal en stemgebruik inzet om geloofwaardigheid, energie en verbinding in je verhaal te brengen. Je bent je bewust van je spreekstijl en je gewoontes voor een groep.

Maand 1 - Authenticiteit

Je leert hoe je jouw ‘authentieke ik’  naar boven haalt en spreekt vanuit een plek van maximale kracht. Je ontdekt jouw eigen spreekstijl die uniek is voor jou en die barst van de impact. 

Maand 2 - Dienstbaarheid

Je leert hoe je verbinding maakt met een publiek en hen geeft wat ze nodig hebben. Je leert publiekgericht voorbereiden, dienend spreken en wanneer je je lijn moet vasthouden.

Maand 3 - Connectie

Je leert hoe je met rust en vertrouwen voor een groep kunt staan, hoe je connectie maakt met je publiek zonder zenuwachtig te zijn. Je ontwikkelt een innerlijke balans waardoor je niet uit het veld wordt geslagen.

Maand 4 - Contrast & Balans

Je ontdekt de kunst van boeiende verhaalstructuren en hoe je deze toepast. Je leert een effectieve en krachtige manier om je presentatie zo vorm te geven dat het publiek aan je lippen hangt. Je leert hoe je contrast in je speech aan brengt en je leert ‘dienstbaar editen’; het selecteren van onderdelen van de inhoud die het meest passend zijn voor je publiek en je boodschap.

Maand 5 - Originaliteit

Je leert hoe je je publiek een memorabele ervaring geeft door gebruik van visuals, voorwerpen, storytelling, taal en interactie die jouw verhaal boven de massa doet uitstijgen.

Maand 6 - Durf

Je ontwikkelt charisma op het podium. Je ontwikkelt durf en moed om buiten je comfortzone te treden opdat je verhaal nog meer impact heeft. Je vindt kracht op plekken die je tot dan toe juist vermeed als spreker.

Wat levert het op?

Aan het eind van het programma heb je je ontwikkelt tot een authentieke, impactvolle spreker met een stevige innerlijke balans. Je hebt vertrouwen en rust voor een groep en je weet hoe je je publiek kunt inspireren en aanzetten tot verandering met jouw verhaal.

Je bent klaar voor meer zichtbaarheid in je werk en in je leven want je hebt het vertrouwen, de vaardigheden en de tools om vanaf nu ook andere inspirerende speeches en presentaties te maken en delen. 

Wat krijg je?

  • 6 x 1 dag live training van 9.30 tot 17.00 uur. De trainingen zijn praktisch, interactief en levendig met veel oefening en feedback. Tijdens de trainingen werken we aan de de 7 kwaliteiten van Inspirerend spreken.
  • 6 x groepcoachcalls via zoom en/of telefoon
  • 6 x podcast/webinar om tussentijds te beluisteren
  • Huiswerkopdrachten en een ‘buddy’ systeem voor tussentijdse oefening en feedback
  • 1 x 1-2-1 coachsessie
  • Voortdurende feedback en evaluaties tijdens de trainingsdagen
  • Sprekersfinale, waar je je finale talk houdt voor een publiek van vrienden, familie, collega’s etc, en een jury

 

″ Dit programma is zoveel meer dan het leren spreken voor een publiek. Het is een ongekende persoonlijke ontdekkingstocht die je enorme dosis zelfvertrouwen, durf en kracht zal geven om je stem en je verhaal te laten horen voor welk publiek dan ook.″

Marianne Schutten, oprichter Spreekhelden

Voor wie is dit programma?

Voor professionals, managers, entrepreneurs, ondernemers of woordvoerders van organisaties, kortom voor iedereen die zich willen ontwikkelen tot inspirerend en impactvol spreker. Voor een groot of klein publiek. Online of offline. 

Ervaring en leeftijd spelen geen rol! Maar wel de ambitie om mensen te kunnen inspireren en aanzetten tot verandering met jouw verhaal of boodschap.

Om te slagen ben je bereid de tijdsinvestering te doen die nodig is voor dit 6 mnd durend programma. 

Datum en kosten

Programma: februari - juni 2023 - VOL!

Trainingsdagen:

Dag 1: 1 feb – Authenticiteit

Dag 2: 22 feb – Dienstbaarheid

Dag 3: 15 mrt – Connectie

Dag 4: 12 april – Contrast & balans

Dag 5: 10 mei – Originaliteit

Dag 6: 7 juni – Durf

Sprekersfinale: tbd

Groepcoachcalls: n t b

Van 9.30 tot 17.00 uur

Locatie: Hermonde, Bennekom

8 deelnemers

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor dit programma? Laat hieronder je gegevens achter en ik neem zsm contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Een intakegesprek is onderdeel van de inschrijving. Tijdens dit gesprek vertel ik meer over het programma en de kosten en kunnen jij en ik vragen stellen. We doen dit om zorgvuldig te onderzoeken of het programma aansluit bij je leervraag en ambitie. 

Wil je eerst meer weten en/of heb je vragen over het programma? Neem dan contact op via het contacformulier of via 06 472 38 502.

Aanmeldformulier Intakegesprek Inspirerend Spreken Programma 

2 + 6 =

Pin It on Pinterest