Over Spreekhelden

Overtuigend en inspirerend kunnen spreken (presenteren) voor publiek (klein of groot) is een onmisbare kwaliteit als je iets wilt bereiken. In je loopbaan, met je bedrijf, of in maatschappelijke context.

Bij Spreekhelden geloven we dat succesvol spreken voor publiek van binnen uit komt. We zijn wars van trucs en alles wat je aan de buitenkant aangeleerd krijgt. Dat ziet er misschien leuk uit, maar houdt geen stand. Wanneer je authentiek spreekt, ben je op je aantrekkelijkst. En komt je verhaal binnen bij je publiek. Spreken voor publiek doe je in verbinding. Met jezelf én met je publiek.

Ik ben Marianne Schutten, eigenaar van Spreekhelden.

Al meer dan 20 jaar ben ik gefascineerd door krachtige en overtuigende sprekers voor publiek. Sprekers die het hoofd en hart (en soms de maag :)) van hun publiek weten te raken en daarmee verandering in gang zetten.

Charismatisch en inspirerend spreken voor publiek, daar moet je talent voor hebben, dat is aangeboren. Dat was mijn stelligste overtuiging! Ik zag mezelf dat dan ook nooit doen.

Voor mijn werk moest ik regelmatig voor een publiek spreken. Met flinke spreekstress worstelde ik me er doorheen. Mijn zenuwen in bedwang houden was prioriteit, of mijn verhaal ook de echt impact had die ik wilde, dat was daardoor niet top-of-mind.

Gaandeweg ontdekte ik dat inspirerend en krachtig spreken geen aangeboren talent is maar een set van kwaliteiten, die je kunt ontwikkelen. Een publiek meeslepen, inspireren en boeien met je verhaal en echt iets bij je toehoorders bereiken; dat kun je leren. 

Ik ben sprekerscoach, presentatietrainer, TEDx sprekerscoach en award-winning spreker. Met Spreekhelden begeleid ik ervaren en onervaren sprekers tot inspirerende en authentieke sprekers voor publiek. Van professionals, die af en toe presentaties geven, tot vakexperts die regelmatig op congressen spreken, van managers en ondernemers tot aankomende TEDx sprekers.

Ik ben gecertificeerd Professioneel Presentatiecoach, gecertificeerd Relational Presence® Facilitator en Speaking Circles® Facilitator.

 

Pin It on Pinterest